advertentie
  • wonen
  • Schiedam

Eerste woningen Schieveste binnenkort in verkoop: tussen de tweehonderd- en 375 duizend euro

De eerste woningen in de nieuwbouwwijk Schieveste in Schiedam, gaan binnenkort in de verkoop. In de woontoren genaamd Prelude komen 92 appartementen, variërend van veertig tot zestig vierkante meter groot. Het gebouw krijgt dertien woonlagen.

De woontoren Prelude
De woontoren Prelude | Foto: Schieveste
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

maandag 14 oktober 2024 19:26

De woontoren is het eerste gebouw binnen het bouwproject Schieveste. In de nieuwbouwwijk, tussen station Schiedam Centrum en snelweg A20, worden drieduizend woningen gebouwd. Ook komt er ruimte voor kantoren en horecagelegenheden in de autovrije wijk.  De woontoren Prelude wordt tussen de achteringang van station Schiedam Centrum en het gebouw van milieudienst DCMR gebouwd.

In het appartementencomplex van dertien verdiepingen komen drie verschillende soorten woningen. Er worden studio’s gerealiseerd van 40 vierkante meter groot, waarvan de goedkoopste 200 duizend euro kost. Daarnaast worden er tweekamerappartementen gemaakt tussen de 47 en 53 vierkante meter groot die vanaf 275 duizend euro in de verkoop gaan. De grootste woningen, driekamerappartementen, worden tussen de 58 en 60 vierkante meter groot en gaan in de verkoop met een prijs van minstens 350 duizend euro.

header_SV_luchtfoto-prelude-ce834ec1.jpg

Hoe de nieuwe woonwijk Schieveste eruit moet komen te zien. Met onder de witte pijl de eerste woontoren | Foto: Schieveste

Het gebouw waarin de 92 koopappartementen zich bevinden is deel van de eerste bouwfase van Schieveste. Ook zullen binnen deze fase vierhonderd huurappartementen gerealiseerd worden. 

‘Pionier’ 

De bouw van de woontoren zal volgens de gemeente van start gaan in september 2025. De bouw van de huurappartementen moet beginnen in januari 2026. Op welk moment de bouw afgerond is, is nog niet duidelijk. Wel wordt er gesproken van een voorbereidings- en bouwtijd van twee tot tweeënhalf jaar. Op de website van Schieveste valt te lezen dat bij oplevering van deze woontoren de wijk nog niet klaar is en dat je als koper ‘pionier’ bent van de nieuwe wijk.