advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen

Truckercafé waarschuwt voor inbrekers: ‘Containers opengemaakt’

Met de tekst: ‘Let op. Op de haven rijden ze ’s nachts met busjes en kijken ze in containers!’, waarschuwt Eetcafé The Pittstop, gevestigd aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen, op Facebook voor inbraken. De afgelopen tijd loopt er ongewenst volk over de parkeerplaats en zijn er al twee vrachtwagens opengemaakt. “Die zaten niet op slot”, laat een medewerker van het café weten.

De Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen
De Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen | Foto: Twee
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

maandag 14 oktober 2024 16:53

Vrachtwagenchauffeurs die regelmatig bij het eetcafé komen zijn gewaarschuwd. Het café hoopt dat er meer gehandhaafd wordt. ‘Doe je container op slot of zet je achterkant tegen de muur of een collega aan!’

Het bericht op de Facebookpagina van het café zorgt voor het uitwisselen van tips onder de verschillende chauffeurs. “Als je container leeg is, open zetten. Scheelt schade”, zo zegt iemand. Daarbij worden er allerlei beroepschauffeurs gewezen op het bericht.

Van de twee inbraken die hebben plaatsgevonden is aangifte gedaan, weet een medewerker van het café te vertellen. Wat daar verder de stand van zaken van is, is niet duidelijk. Het bericht op social media moet er in ieder geval voor zorgen dat bezoekers alerter worden.