advertentie
  • 112
  • Schiedam

'Iemand van binnenuit hielp bij overval op waardetransport in Schiedam'

Iemand ‘van binnenuit’ zou hebben meegeholpen bij de gewapende overval op een waardetransportbedrijf in Schiedam. Dat meldt De Telegraaf. De overval vond afgelopen december plaats. Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de overval vermoedt dat er sprake is van een ‘inside job’.

'Iemand van binnenuit hielp bij overval op waardetransport in Schiedam'
Foto: Flashphoto
redactie

door redactie

dinsdag 15 oktober 2024 10:12

De overval vond plaats op het Land van Belofte. Daar parkeren twee medewerkers op 19 december 2023 hun geldwagen, vlak naast het voormalige ABN Amro-gebouw op het plein. De twee geldautomaten moeten gevuld worden, maar in de zogenoemde waardekamer gaat het mis.

De Telegraaf beschrijft dat de medewerkers het gebouw binnenlopen en via een speciale sluis naar de waardekamer gaan. De eerste medewerker van het bedrijf Brinks betreedt de beveiligde ruimte en voelt plotseling de koude loop van een vuurwapen tegen zijn hals. Een gemaskerde man houdt hem onder schot en schreeuwt om toegang.

Geschrokken probeert de waardetransporteur de overvaller te kalmeren, maar wanneer zijn collega binnenkomt, wordt ook hij bedreigd. De daders pakken snel de verzegelde tassen met contant geld. Het is niet bekend hoe groot de buit is geweest. Normaal gesproken worden er bedragen tot ongeveer 300 duizend euro gestort, meldt De Telegraaf.

‘Ik schiet je kop eraf!’

De twee overvallers dwingen de geldlopers om mee te lopen door het voormalige bankgebouw. Na een stuk gelopen te hebben, komen de vier in een ruimte waar de medewerkers moeten gaan zitten. Eén van de Brinks-medewerkers stelt voor om tot duizend af te tellen en dan pas alarm te slaan. De medewerker begint te tellen. Als hij bij de twintig is, komt de overvaller weer de ruimte in. Hij roept: “Als je eerder stopt met tellen, schiet ik je kop eraf!”

De rechercheurs die onderzoek doen naar het onderzoek vermoeden dat er is meegeholpen. De camera in de kluisruimte blijkt al een tijdje kapot te zijn en er wordt bij onderzoek ontdekt dat een deur is gemanipuleerd. Dat moet al enige tijd voor de overval zijn gebeurd, aldus de recherche.

De overvallers hebben via het voormalige bankgebouw de waardekamer bereikt en hebben zich daar verstopt. De manier waarop dit is gedaan, kan alleen met kennis vanuit de waardekamer, concludeert de recherche. Vooralsnog is er niets bekend over aanhoudingen in deze zaak.

waardetransport2.jpg

Foto: Flashphoto