advertentie
ADVERTORIAL

Maak je huis veilig met een goed slot

Een kapot slot is niet fijn, het overkomt veel mensen en kan behoorlijk wat problemen veroorzaken. Het is niet makkelijk om zelf een kapot slot op te lossen, dus vaak moet je een professional inschakelen. Een slotenmaker heeft al de juiste materialen en weet precies wat er aan de hand is met je slot en hoe je dit oplost. 1 ding is zeker, ga nooit zelf lopen wroeten in het slot, het is gegarandeerd dat je het slot alleen maar meer kapot maakt.

Maak je huis veilig met een goed slot

De oorzaak van een kapot slot

Er zijn veel redenen waarom een slot kapot kan zijn en het is vaak moeilijk uit te vinden wat de reden is. Soms is het wel duidelijk als je ziet dat het slot bijvoorbeeld is geforceerd door een inbreker. Maar verder kan het aan je sleutel liggen, misschien heb je een kapotte sleutel die geslijteerd is of is je slot gewoon te oud. Dit is iets wat me de jaren natuurlijk gewoon gebeurt. Hoe dan ook heb je iemand nodig die dit kan oplossen voor je. Je wilt natuurlijk graag iemand hebben die weet wat hij doet en het snel voor je heeft opgelost.

Inbrekers maken je slot kapot

Je wilt dus een betrouwbare slotenmaker hebben. Iemand die het snel en van hoge kwaliteit voor je regelt, zodat jij weer je huis in kan. Sloten zijn een belangrijk onderdeel van je beveiliging van je huis en eigendommen, zoals auto’s. Het gebruik van oudere sloten kan verschillende risico's met zich meebrengen, zoals een slot dat kapot is. Er zijn natuurlijk veel verschillende redenen waarom een slot kapot kan gaan maar een veel voorkomende reden is door inbrekers. Veel sloten gaan kapot omdat iemand probeert in te breken. Dit wil je dus voorkomen en daarom moet je een goed slot hebben, dan zullen inbrekers minder snel bij jou thuis proberen in te breken. Veel huizen hebben een cilinderslot, de cilinder is het deel waar je de sleutel in stopt. Deze kan je laten vervangen door een nieuw cilinderslot. Het beste is om voor een cilinderslot te gaan met een SKG keurmerk, deze zijn officieel gekeurd en dus ben je er zeker van dat de kwaliteit goed is. 

Wat kun je doen? 

Veel oudere woningen hebben nog een klavierslot, het beste is om deze meteen te laten vervangen. Deze zijn erg makkelijk te forceren en je wilt natuurlijk de kans zo klein mogelijk maken op inbraak. Een cilinderslot of een meerpuntsluiting is een veel veiliger systeem. Een meerpuntsluiting is een systeem waardoor je slit op meerdere punten is beveiligd in je deur. Hierdoor ben je veel beter beveiligd omdat het moeilijk is deze te forceren. Inbrekers gebruiken vaak een methode die kerntrekken heet. Hiermee kunnen ze makkelijk een slot forceren, door anti kerntrek systemen toe te voegen aan je systeem, heb je een veel betere beveiliging. Ook is het slim om een veiligheidsrozet te halen. Dit is een metalen plaat die je aan de buitenkant over je slot heen plaatst. Hierdoor kunnen inbrekers minder makkelijk in je cilinder boren, schroeven of trekken. Een goede aankoop dus voor de beveiliging van je huis.

Dit is een ADVERTORIAL