advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen
  • Schiedam

Vrijwilligers in het zonnetje gezet tijdens speciale festivalweek

Vrijwilligers zijn de stille krachten achter veel onmisbare diensten in onze samenleving. Of het nu gaat om zorg, sportclubs of buurtinitiatieven: zonder hen zouden veel essentiële activiteiten stilvallen, zo stelt KLiK Vrijwilligers. Van 11 tot 19 oktober organiseert KLiK dan ook het ‘Vrijwilligersfestival’, om al de vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

woensdag 16 oktober 2024 17:34

“Vrijwilligers zijn echt onmisbaar voor Schiedam en Vlaardingen. Vrijwilligers zijn actief in talloze sectoren, wij willen hen graag ondersteunen en versterken”, vertelt Tjerk Walbroek, coördinator van KLiK vrijwilligers. Om de vrijwilligers te steunen organiseert KLiK een hele festivalweek. “We hebben met elkaar een mooi activiteiten programma opgezet namens de gemeenten. Denk aan een walking-brunch, workshops, rondleidingen en nog veel meer.”

Bij de mensen op straat kwam ook naar voren dat de vrijwilligers onmisbaar zijn in onze samenleving. “Ik vind het heel goed dat er mensen zijn die dit soort werk doen”, vertelt een voorbijganger. Een andere voorbijganger zegt dat hij elke week vrijwilligerswerk doet. “Ik zorg elke week voor mijn broer en ouders”, vertelt hij. "Dat kost enorm veel energie, zeker omdat ik daarnaast ook gewoon werk.” Hij is blij dat vrijwilligers tijdens het festival eens in het zonnetje worden gezet. "Het is goed dat ze de waardering krijgen die ze verdienen", voegt hij toe. “Zonder vrijwilligers gaat de maatschappij naar de knoppen. De geldkraan wordt overal dichtgedraaid, dus moeten de mensen het onder elkaar zien te fixen”, vertelt hij.

Positieve reacties

Volgens Walbroek wordt het vrijwilligersfestival enthousiast ontvangen. "Er wordt ontzettend positief op gereageerd, zowel door de vrijwilligers zelf als door de organisaties”, vertelt hij. Het belangrijkste, stelt Walbroek, is dat de vrijwilligers de aandacht krijgen die ze verdienen. "Vrijwilligers verdienen altijd aandacht. Het is onze taak om dat ook in de toekomst te blijven doen."