advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen

Kickboksers uit het hele land komen naar Vlaardingen voor kickboksgala

Het Kickboksgala in Vlaardingen keert terug op zondag 20 oktober. Beginnende en professionele kickboksers uit het hele land nemen het tegen elkaar op in de ring. In maart werd het eerste kickboksgala georganiseerd in Sporthal Holy.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

woensdag 16 oktober 2024 16:41

“In het midden hebben wij straks de ring staan”, legt organisator Ernst Moerkerken van het kickboksgala Vlaardingen uit, terwijl hij door de sporthal loopt waar het evenement gaat plaatsvinden. “We hebben een catwalk richting de ring. Vervolgens worden ze omgeroepen en gaat er een muziekje aan. Dan mogen ze doen waarvoor ze getraind hebben.”

‘Altijd speciaal’

In de middag vinden er bijna dertig gevechten plaats voor de jeugd en in de avond gaat het om iets meer dan twintig gevechten. Moerkerken legt uit hoe dat voor de vechters is: “Of het nou de eerste of twintigste keer is, dat blijft altijd speciaal. Maar we hebben ook een profpartij. Zij hebben alles doorlopen en hebben een hoop ervaring.”

Moerkerken is zelf de drijvende kracht achter Fightteam Vlaardingen. Hij heeft samen met het Schiedamse Team Pasztjeric het evenement georganiseerd. En volgens Moerkerken was dat een hele opgave. Zo wordt er een boksring gebouwd en moeten de faciliteiten geregeld worden voor vijfhonderd gasten.

‘Steeds mooier evenement’

“We hebben er nog geen datum voor. Maar wat ons betreft komt er een derde editie”, legt Moerkerken uit met een lach op zijn gezicht. “We vinden het leuk om te doen. Het is veel werk, maar we halen er een hoop plezier uit.”

De organisator kan niet uitsluiten dat de volgende editie nog groter wordt. “We willen het rustig opbouwen. De vorige keer hadden we geen profpartij, die hebben wij nu wel. We proberen langzaam te bouwen naar eens steeds mooier evenement.”