advertentie
  • maatschappij
  • wonen
  • Vlaardingen

Brede trappen, woontorens en het Liesveldpark: zo moet Vlaardingen eruit gaan zien

De gemeente Vlaardingen wil het centrum van de stad compleet omgooien. Donderdag 17 oktober presenteert de gemeente Vlaardingen met een video een impressie van de nieuwe plannen voor de binnenstad. Geen auto’s maar groen op het Liesveldviaduct, grote trappen vanaf de Hoogwitte naar het Veerplein en woontorens in plaats van een parkeergarage.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

donderdag 17 oktober 2024 14:07

“Vlaardingen is een verouderde stad met veel leegstand”, zegt burgemeester Bert Wijbenga in de video. “We willen een binnenstad creëren die weer bruist. Vastgoedeigenaren willen investeren in de binnenstad en woningen toevoegen.” Het moet volgens de gemeente een binnenstad worden met ‘hotel, cultuur en horeca’.

In de beelden is onder andere te zien dat het huidige bibliotheek-pand compleet wordt aangepakt, aangezien deze zal verhuizen naar de Grote Kerk. Ook is er een, iets kleinere, witte woontoren te zien naast de Hoogwitte. Daarnaast wordt het toekomstbeeld getoond waarbij het voormalige C&A-pand verbouwd is tot een futuristische toren.

De gemeente Vlaardingen benadrukt in de video dat het ontwerp niet definitief is. Ook is onbekend wanneer de nieuwe binnenstad gerealiseerd moet zijn.