advertentie
  • Vlaardingen
  • 112

Verdachte van babbeltruc aangehouden na korte achtervolging

Een 35-jarige man uit Vlaardingen is aangehouden na een babbeltruc in een seniorencomplex aan het Binnenpad in Oud-Beijerland. Volgens de politie deed de man zich voor als loodgieter en probeerde samen met twee anderen de woning van een oudere dame binnen te dringen. Door het snelle optreden van een buurtbewoner en de politie kon één verdachte na een korte achtervolging worden opgepakt.

Verdachte van babbeltruc aangehouden na korte achtervolging
Foto: stockfoto politie
redactie

door redactie

donderdag 17 oktober 2024 17:12

Het drietal gebruikte een smoes om toegang tot de woning te krijgen. Een van de mannen belde aan en beweerde dat er een lekkage bij de bovenburen was, waarna hij binnen wilde kijken. Terwijl de voordeur op een kier bleef staan, wisten de andere twee mannen naar binnen te glippen. Ze vertrokken zonder buit toen de politie arriveerde.

Ondanks de aanhouding van één verdachte, zijn de andere twee mannen nog voortvluchtig. De politie is bezig met het onderzoek en bekijkt camerabeelden om de daders op te sporen. Getuigen worden verzocht zich te melden.

Waarschuwing voor babbeltrucs

Babbeltrucs zijn een bekende methode van oplichting waarbij criminelen zich voordoen als betrouwbare personen, zoals loodgieters of zorgmedewerkers. De politie adviseert mensen alert te blijven, altijd om legitimatie te vragen en voorzichtig te zijn bij onverwachte bezoekers aan de deur.