advertentie
  • kunst en cultuur
  • Vlaardingen

Aad Zoutendijk geëerd met applaus en bloemen bij 2500ste lunchconcert

Veel nieuwe gezichten zaten volgens Aad Zoutendijk aandachtig te luisteren. De Vlaardingse organist speelde donderdag zijn 2500ste lunchconcert in de Grote Kerk op de Markt in Vlaardingen. Na afloop werd hij overladen met bloemen, cadeaus en complimenten van bezoekers. “Een half uurtje in zo’n kerk met prachtige muziek gespeeld door een goede organist: dat is een traktatie!”

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

donderdag 17 oktober 2024 17:18

Tientallen bezoekers waren donderdagmiddag aanwezig bij het jubileumoptreden van Aad Zoutendijk. De organist is al vijftig jaar organist van de Grote Kerk in Vlaardingen en had voor dit optreden zelfs een beetje zenuwen, vertelt hij na afloop. “Dat geeft iets van onrust in je, maar ik ben tevreden hoor.” Een van de bezoekers geeft aan niks van die zenuwen gemerkt te hebben: “Het klonk als een klok. Het was echt een superconcert!”

Een andere bezoeker zit al ver voor aanvang van het concert te wachten in de kerk. Hij heeft zeker de helft van de concerten van Aad bijgewoond. “Het zijn er meer dan duizend geweest. Ik kom bijna iedere week, en volgende week zeker weer.”

Na afloop werd Zoutendijk verblijd met cadeaus en mooie woorden van bezoekers. Van de wethouder Cultuur, Lianne van Kalken, kreeg hij bloemen en te horen dat zij vanuit haar werkkamer de muziek bijna kan horen en er erg van geniet.