advertentie
  • Schiedam
  • maatschappij

Veertig statushouders blijven nóg langer in Novotel in Schiedam

De veertig statushouders die sinds april verblijven in het Novotel in Schiedam, zullen daar tot het einde van het jaar blijven. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) geeft aan dat de statushouders wachten op een woning, maar door het grote woningtekort is er nog geen zicht op permanente huisvesting.

Veertig statushouders blijven nóg langer in Novotel in Schiedam
Foto: Twee
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 18 oktober 2024 12:43

Aanvankelijk zouden de statushouders slechts drie weken in het hotel verblijven, maar deze periode werd eerder al verlengd naar drie maanden en nu wederom tot eind december.

Statushouders, dus vluchtelingen met een verkregen verblijfsstatus, moeten in principe doorstromen naar woningen in gemeenten. Sommige statushouders verblijven bij het wachten daarop nog in asielzoekerscentra, maar vanwege de overvolle centra worden kleine groepen in hotels geplaatst, zoals het Novotel. Dit vermindert de druk op de opvanglocaties.

Het COA is verantwoordelijk voor de begeleiding van de groep, met ondersteuning van hetzelfde team dat ook verantwoordelijk is voor het riviercruiseschip aan de Buitenhavenweg, waar eveneens statushouders worden gehuisvest.