advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen

Kerstpakkettenactie voor gezinnen in armoede: ‘Het zouden fijne dagen moeten zijn’

Stichting Boodschappenkastjes Vlaardingen heeft dit jaar een bijzondere actie opgezet: kerstpakketten voor honderd minimagezinnen in Vlaardingen. Op 5 oktober is de crowdfunding gestart, waarbij voor 12,50 euro een pakket kan worden gerealiseerd.

Mirthe Verhagen

door Mirthe Verhagen

vrijdag 18 oktober 2024 15:10

“In de hoop dat er gedoneerd zou worden hebben we een random bedrag opgezet’’, vertelt Kirsten Pegels, medeoprichter van de stichting. De steun is vanuit de meest onverwachte hoeken gekomen, met bijdragen van bekende Vlaardingse sponsoren en inwoners die spullen hebben gedoneerd. Binnen slechts twee dagen werd het streefbedrag al bereikt. Wat nu nog binnenkomt, zal worden gebruikt om de pakketten extra te vullen.

“Kerst draait voor veel mensen om samen lekker eten met familie. Helaas geldt dat niet voor iedereen in Vlaardingen”, zegt Pegels. Voor degenen die onder de armoedegrens leven of moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, is het vaak niet mogelijk om iets lekkers te kopen voor de feestdagen. “Die dagen zouden fijne dagen moeten zijn, en daarom willen we hen een hart onder de riem steken.”

De crowdfunding is nog steeds open voor donaties. Er is nog ruimte in de kerstpakketten, en de stichting hoopt deze te kunnen aanvullen met mooie producten.