advertentie
  • 112
  • Vlaardingen

Grote controle verkeer, woningen en winkels in Vlaardingen levert heel wat op

Vrijdag aan het eind van de middag zijn verschillende diensten een grote verkeerscontrole gestart op en rond het Liesveldviaduct in Vlaardingen. Daarnaast heeft de gemeente woningen en winkels in de omgeving gecontroleerd.

Grote controle verkeer, woningen en winkels in Vlaardingen levert heel wat op
Foto: Flashphoto
redactie

door redactie

zaterdag 19 oktober 2024 01:33

Bij de handhavingsactie werden onder andere 241 personen preventief gefouilleerd. Daarbij zijn acht steekwapens in beslag genomen. In 23 gevallen is er drugs aangetroffen. De Belastingdienst inde in totaal € 110.877,75 aan openstaande bedragen. Ook zijn er twee auto’s in beslag genomen.

foto24Foto: Flashphoto

Bij de verkeerscontrole zijn, zo laat de gemeente weten, 133 voertuigen gecontroleerd: scooters, fatbikes, elektrische fietsen en stepjes. Daarbij zijn een motor en een scooter in beslag genomen, omdat ze als gestolen geregistreerd stonden. Voor vijf voertuigen is een wok-melding (wachten op keuring) afgegeven. Het voertuig voldoet in dat geval niet meer aan de wettelijke eisen. Het moet dan in de originele staat worden teruggebracht en opnieuw door de RDW worden gekeurd.

fotosdasfdsffg11Foto: Flashphoto

Er zijn 25 boetes uitgeschreven voor onder andere rijden zonder rijbewijs en het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Drie mensen werden aanhoudingen voor het rijden onder invloed, één voor het in bezit hebben van harddrugs, één voor het negeren van een stopteken en één voor het bezitten van traangas.

Woningcontrole

Er werden tijdens de actie 83 woningen door de instanties bezocht. Er bleken daarbij 57 overtredingen te zijn. Hierbij ging het om overbewoning (als er te veel mensen op één adres wonen), brandveiligheid, verkeerde adresinschrijving, onderhuur of spookbewoning (als er niemand officieel staat ingeschreven, maar de woning wél wordt gebruikt). Bij één woning is de stroom afgesloten door het ontbreken van een contract. Bij drie woningen was er sprake van fraude in de meterkast. Daarbij was de meterzegel verbroken. Er zijn vier illegalen aangetroffen, waarvan er één aan is gehouden voor de vreemdelingenwetgeving. Daarnaast is er één persoon aangehouden, omdat deze nog 28 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. 

Prostitutiecontrole

Tijdens de prostitutiecontrole zijn twee panden gecontroleerd. In beide gevallen was er sprake van een illegaal bordeel. Daarbij zijn twee sekswerkers aangetroffen. Beide panden zijn door de burgemeester met spoed gesloten.

fotvchghghgvjhvo9Foto: Flashphoto

Horeca- en supermarktcontrole

Er zijn 13 horecazaken en supermarkten gecontroleerd. Daarbij zijn volgens de gemeente diverse zaken geconstateerd die niet klopten. 'Zo zijn er in supermarkten acht bestuurlijke waarschuwingen uitgedeeld voor onder andere het ontbreken van een allergenenregistratie. Bij één supermarkt is sterke drank aangetroffen terwijl hier geen vergunning voor was. De ondernemer ontvangt hiervoor een bestuurlijke boete voor de alcoholwet. Ook is er een bestuurlijke boete uitgedeeld door de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit voor het ontbreken aan hygiëne. twee horecazaken kregen een bestuurlijke maatregel, onder andere voor het niet aanwezig zijn van een leidinggevende'.

Bij een andere horecazaak is illegale shishatabak aangetroffen en in beslag genomen. Hiervoor krijgt de ondernemer een boete van de douane en een bestuurlijke waarschuwing van de gemeente. 

Toegankelijkheid hulpdiensten en parkeeroverlast

De brandweer reed tijdens de actie door de wijk om te controleren hoe toegankelijk de wegen waren voor hulpdiensten. Tijdens de controle kregen 33 mensen een waarschuwing voor het verkeerd parkeren van hun auto. 2 voertuigen stonden zodanig verkeerd geparkeerd dat daar door een boa een boete voor is uitgedeeld.