advertentie
  • Vlaardingen
  • Schiedam

Halloween in Schiedam en Vlaardingen: griezelpret begint donderdag al

Halloween begint officieel op 31 oktober, maar in Schiedam en Vlaardingen is het al voorafgaand aan deze datum spoken en griezelen geblazen. Diverse organisaties hebben voor jong en oud evenementen opgetuigd. Twee heeft alle georganiseerde activiteiten in Vlaardingen en Schiedam op een rijtje gezet.

Halloween in Schiedam en Vlaardingen: griezelpret begint donderdag al
Foto: Twee
Norah Leensvaart

door Norah Leensvaart

maandag 21 oktober 2024 15:26

De Halloweenfestiviteiten starten al op donderdag 24 oktober met een gratis griezeltocht in het centrum van Schiedam, speciaal voor kinderen tot 12 jaar. De tocht begint om 16.00 uur en neemt deelnemers mee langs verschillende spannende plekken in de stad. Kinderen kunnen verkleed in hun engste kostuums genieten van een, volgens de organisatie, spannende, maar kindvriendelijke ervaring.

Op zaterdag 26 oktober zijn er twee activiteiten die de griezelpret voortzetten. Van 12.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen in Spaland zich uitleven met verschillende griezelige activiteiten. En op 2 november is er voor de kinderen een griezelavond op het voetbalveld Anijsveld in Spaland. Het begint om 19.00 uur en is tot 21.00 uur.

Daarnaast organiseert de bewonersvereniging van Schiedam Zuid een Halloweentocht in het Sterrebos, die begint om 18.00 uur. Voor de jongste bezoekers is het tussen 18.00 en 19.00 uur iets minder eng, maar naarmate de avond vordert, worden de griezelmomenten spannender.

Naast alle evenementen is het ook traditie om langs de deuren te gaan. Op 2 november van 19.00 uur tot 20.30 uur is er bijvoorbeeld in de Botenbuurt in de Woudhoek de mogelijkheid om langs te gaan. Op die plek hebben bewoners posters op de ramen geplaatst om te laten zien dat er aangebeld kan worden.

Vlaardingen

Op 29 oktober is de molen Aeolus geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur voor het publiek, dit weekend helemaal in het thema van Halloween. De molen is omgetoverd tot een griezelpaleis voor jong en oud en er worden rondleidingen gegeven door de gidsen.

Na deze opwarmers volgt op vrijdag 1 november bij Scoutingcentrum Broekpolder net als in 2023 een speciale Halloweenavond voor kinderen tot en met 12 jaar. Van 19.00 tot 22.00 uur vindt het evenement plaats, inclusief scare-acteurs. Ouders wordt aangeraden door de organisatie om goed na te denken of dit evenement geschikt is voor hun kind. Voor wie daarna nog zin heeft in een feestje, start om 20.30 uur Jack’s Afterparty.

De grote afsluiter vindt in Vlaardingen plaats op zaterdag 2 november, met een nog spannendere editie van Halloween Vlaardingen, voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Deze versie begint om 18.00 uur. Later die avond, om 21.00 uur, is er een editie voor volwassenen (18+), waarbij de scare-acteurs voor 'intense schrikmomenten' zullen zorgen.