advertentie
  • Schiedam
  • maatschappij

Oud slagerijgebouw blijft achter als vuilnisbelt: ‘Het is een grote gribuszooi!’

Het oude slagerijgebouw op de hoek van de Nicolaas Beetsstraat en de Rembrandtlaan in Schiedam West, dat in 2006 zijn deuren sloot, staat achttien jaar later nog steeds half overeind. Tot grote ergernis van de buurtbewoners, die samen met de politieke partij Alles voor Schiedam in actie komen. “We wonen in een vuilnisbelt.”

Mirthe Verhagen

door Mirthe Verhagen

maandag 21 oktober 2024 16:35

In 2022 werden de sloopwerkzaamheden na enkele weken stilgelegd vanwege funderingswerkzaamheden. Sindsdien is er weinig gebeurd met het gedeeltelijk gesloopte pand. De bewoners worden elke dag geconfronteerd met een troosteloos aanzicht. “Het is een grote gribuszooi, waar ik al jaren tegenaan zit te kijken”, zegt mevrouw Hoek, die al tientallen jaren in de buurt van het gebouw woont.

Rondom het pand liggen brokstukken, omringd door bouwhekken en een afgesloten straat. Mensen maken gebruik van de puinzooi en dumpen hun eigen afval zoals bankstellen en bedden. Mevrouw Hoek: “Het is net de kringloop voor de deur.”

Buurtbewoners geven aan dat de communicatie vanuit de gemeente Schiedam minimaal is geweest. Mevrouw Hoek meldt dat ze af en toe een brief ontvangt over de voortgang, maar dat de situatie al twee jaar hetzelfde is. "De hoek van de straat is afgesloten, maar er gebeurt niets. Het enige wat ze doen is de datum op het bord aanpassen.”

20241018_GrootslagerijSloop.00_01_30_24.Still004.jpg 

Foto: Twee

Politieke actie

De politieke partij Alles voor Schiedam heeft op basis van artikel 43 van het reglement van orde, schriftelijke vragen gesteld aan het college. “Wat gaat er nu gebeuren? Kunnen we een tijdsplan krijgen?”, vraagt Marvin Janssen, fractievoorzitter van de partij, zich af. “Wanneer gaat er wat gebeuren?”

“Bloembakken neerzetten in het centrum, daar zijn ze goed in. Maar hier in het westen? Bekijk het maar”, is wat mevrouw Hoek opmerkt. Janssen vindt het vreemd dat er in Schiedam mooie projecten worden opgezet, terwijl dit project al zo lang stil ligt. “Dat ze de helft slopen en het vervolgens zo laten staan, vind ik schandalig”, aldus een andere buurtbewoner.