advertentie
  • Schiedam

Schiedamse crimineel Marco Ebben aangesloten bij Mexicaans kartel

De beruchte Schiedamse drugscrimineel Marco Ebben, een van de meest gezochte mannen van Nederland, verblijft momenteel in Mexico. Dat meldt De Telegraaf. Ebben zou zich hebben aangesloten bij het beruchte Sinaloa-kartel, bekend van de gevangengenomen drugsbaas 'El Chapo'.

Culiacán in Mexico, inzet: Marco Ebben
Culiacán in Mexico, inzet: Marco Ebben | Foto: Privéfoto / Simply~commonswiki
redactie

door redactie

maandag 21 oktober 2024 21:11

Volgens bronnen was Ebben in september gesignaleerd in Culiacán, een stad in het westen van Mexico, waar hij naar verluidt betrokken was bij een schietpartij en opdrachten uitvoerde voor het kartel. De crimineel staat sinds 2023 op de most wanted-lijst van Europol en heeft nog een celstraf van dertien maanden openstaan voor zijn rol in de ‘Schiedamse cokemaffia’.

Eerder dit jaar raakte Ebben gewond bij een schietpartij in Turkije. Hij zou ook korte tijd in Rusland zijn verbleven. Volgens De Telegraaf is Ebben op een Russisch paspoort naar Mexico afgereisd, waar hij zich aan kon sluiten bij de groep rond drugsbaron Ismael Zambada, alias Mayo Flaco. Volgens de krant zou Ebben in Mexico bekend staan onder de schuilnaam El Hollanda.

'Kan zijn overleden'

Politiebronnen bevestigen tegenover De Telegraaf informatie te hebben over de rol van Ebben in Mexico, maar lijken niet te weten hoe hij er nu aan toe is. "Het kan zijn dat hij is overleden, maar het kan ook een truc zijn om voor ons onder de radar te blijven", aldus een bron tegen De Telegraaf.