advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

Splinter Chabot te gast bij Stedelijk Gymnasium: ‘Leerlingen hingen aan zijn lippen’

Voor de leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Schiedam was het een andere dinsdag dan normaal: het literatuurfestival vond vandaag plaats. Onder andere theaterschrijver Koen Caris, striptekenaar Erik de Graaf en schrijver Splinter Chabot kwamen langs op de Schiedamse school. “Het was een superleuke middag, maar wel heel intens”, vertelt docent Nederlands Sanne de Koning lachend.

Splinter Chabot te gast bij Stedelijk Gymnasium: ‘Leerlingen hingen aan zijn lippen’
Foto: Stedelijk Gymnasium Schiedam
Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

dinsdag 22 oktober 2024 15:36

Volgens De Koning was het een drukke middag. Zij is een van de organisatoren van het Literatuurfestival. “Alle leerlingen en docenten vonden het een hele inspirerende middag. De leerlingen uit de klassen vier, vijf en zes waren zeer te spreken over de activiteiten.”

De leerlingen waren vooral gecharmeerd van Splinter Chabot, een bekende Nederlandse schrijver en presentator. “De kinderen waren verbaasd dat Splinter ook gewoon een ‘mens van vlees en bloed’ is; ze herkenden zoveel dingen in hem”, zegt Sanne. Op zijn beurt was Splinter zelf ook verbaasd over het Stedelijk Gymnasium. “Hij vertelde dat er een fijne sfeer hing op de school,  iedereen was zo relaxed. Alle leerlingen hingen aan zijn lippen, dat was fijn om te horen”, aldus De Koning.

Schermafbeelding 2024 10 22 om 15.38.20

Splinter Chabot op de pas vormgegeven 'boekentrap' in de school | Foto: Stedelijk Gymnasium Schiedam