advertentie
  • Schiedam
  • kunst en cultuur

De Stokerij viert jubileumjaar met regioserie vol lokale gezichten

De Stokerij Schiedam is bezig met de opname van een bioscoopserie ter gelegenheid van ‘Schiedam viert 750’. Deze serie zal volgens De Stokerij een 'veelzijdig beeld van de stad schetsen, met alle mooie, spannende, rauwe en inspirerende aspecten'. Niet alleen de stad zelf komt aan bod, maar ook de Schiedammers zullen in beeld verschijnen.

Mirthe Verhagen

door Mirthe Verhagen

dinsdag 22 oktober 2024 18:10

De regioserie, die in 2025 uitkomt, zal te zien zijn in Wenneker Cinema. De eerste aflevering is bijna afgerond; de opnames vonden onder andere plaats bij Serious Bee Distillers, waar op basis van pure bijenhonig wordt gedistilleerd. Regisseur Koen Wouterse zegt hierover: “Door hier te draaien kunnen we de echte ambacht van het jenever maken laten zien.”

De misdaadserie bevat twee verhaallijnen. De eerste volgt de jeneverfamilie Bol’Es, waar twee zussen strijden om het leiderschap. De tweede verhaallijn richt zich op zeven Schiedamse jongeren die ontdekken dat er gevaarlijke gebeurtenissen plaatsvinden in hun stad.

Daarnaast zijn er veel figuranten te zien, waaronder Niels Hunck. In het dagelijks leven is hij medewerker van het Jenevermuseum, maar in de serie speelt hij een medewerker van de branderij. “Wij moesten graanbeslag maken en hebben daar keihard voor gewerkt”, vertelt hij.

In maart 2025 gaat de eerste aflevering in première, gevolgd door de andere afleveringen op een later tijdstip. De serie wordt in die periode ook uitgezonden op het tv-kanaal van Twee.