advertentie
  • Schiedam
  • wonen

Grote vraag naar nieuwbouwvilla’s Schiedam: “In nog geen maand 200 aanmeldingen”

Midden in het groen van de Polderweg in Schiedam, op een terrein dat al lange tijd braak ligt, zullen begin 2026 zes nieuwe villa’s verschijnen. De villa’s zijn geschikt voor zowel jongere als oudere mensen die centraler willen wonen. De eerste bewoners zijn al bekend en makelaar Thekla Trouw ziet veel potentie voor meer van dit soort woningen in Schiedam.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

dinsdag 22 oktober 2024 19:24

De vraag naar deze villa’s, die uiteindelijk samen het Rozenerf zullen gaan heten, is enorm groot. Binnen minder dan een maand ontving makelaar Trouw zo'n tweehonderd aanmeldingen. Volgens de makelaar komt dit doordat mensen graag in een groene omgeving willen wonen, terwijl ze toch dichtbij voorzieningen zoals een winkelcentrum of een school zitten.

De villa's aan de polderweg liggen ook tussen de Gamma en Rotterdam The Hague Airport, maar volgens Trouw hoeft dit geen overlast te veroorzaken. Ze voegt toe: “Voor de een is het een nadeel en voor de ander een voordeel. Maar mensen die hier komen wonen, die weten dat.”

De nieuwe woningen aan de Polderweg zijn overigens niet goedkoop, want met een minimumprijs van 725.000 euro, ligt de prijs toch redelijk hoog. Maar daar gaat het volgens een van de toekomstige bewoners niet om. “Het ging mij meer om groen, lekker tuintje, libelletjes, ik wilde gewoon weer wat meer natuur.”

Het is nog niet exact bekend wanneer de woningen beschikbaar zullen zijn, maar de eerste bewoners verwachten dat ze hun huis in het eerste kwartaal van 2026 al in mogen. En de huidige buurtbewoners, kunnen niet wachten en kijken uit naar hun nieuwe buren. “Ik hoop dat het weer wat gezelliger wordt", zegt een bewoonster optimistisch.