advertentie
  • Schiedam
  • Vlaardingen
  • maatschappij

Ruim drie jaar na zijn overlijden, is Noah nog altijd een inspiratiebron

De wereld verandert compleet voor de directe omgeving van Noah Akihary tijdens oud en nieuw in 2020/2021. De 17-jarige Noah uit Vlaardingen overlijdt plotseling. Hij is verbonden aan de YETS Foundation. Daar is de impact van zijn overleden enorm. De YETS Foundation eert Noah ruim drie jaar later met een documentaire, omdat hij nog altijd een inspiratiebron en rolmodel is voor anderen.

redactie

door redactie

dinsdag 22 oktober 2024 18:45

Noahs overlijden gebeurt plotseling. Door een aneurysma in zijn hersenstam krijgt hij op oudejaarsnacht een hersenbloeding. De impact op de Vlaardingse samenleving is groot, met name bij mensen die betrokken zijn bij de YETS Foundation, een organisatie die zich richt op kwetsbare jongeren en vanuit bijvoorbeeld basketbal inzet op een positieve ontwikkeling bij jongeren.
Noah wordt genoemd als ‘voorbeeldspeler binnen de YETS basketbal gemeenschap’. “Hij was veerkrachtig, betrokken bij zijn team en de gemeenschap. En was een leider op en buiten het veld. Ook na zijn deelname aan YETS bleef hij betrokken”, vertel Peter Ottens namens de YETS Foundation.

Drie jongeren

Ter nagedachtenis aan Noah zamelde zijn zus Zoe geld in voor YETS. Dankzij deze actie kon de YETS Foundation de documentaire ‘Voor Noah' maken, een mini-documentaire die de veerkrachtige veranderverhalen van drie YETS-jongeren in beeld brengt. De geportretteerde jongeren hadden elk ook een verbinding met Noah.
“Deze documentaire inspireert met het doorzettingsvermogen van de jongeren, laat zien dat het werken met jeugd anders moet en kan”, vertelt Ottens. “Dat we niet meer tegenover hen moeten staan die niet gezien worden, maar naast ze. Deze documentaire is Voor Noah.”

YETS Noah

Foto: YETS Foundation