advertentie
  • Schiedam
  • maatschappij

Schiedammer Ben (23) wil vergeten drankje weer hip maken met eigen variant

Vieux is al jaren geen populaire drank meer onder jongeren tijdens het uitgaan. De 23-jarige Ben Zuijderwijk uit Schiedam besloot begin dit jaar zijn eigen variant van vieux op de markt te brengen; een bijzondere variant die volgens hem de jeugd meer aanspreekt.

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

vrijdag 25 oktober 2024 15:42

Voor Ben Zuijderwijk begon het allemaal een aantal jaar geleden, toen hij samen met zijn oom zijn eerste vieux dronk. Sindsdien is vieux niet meer weg te denken uit Bens leven. “Bij het voetballen kreeg ik altijd de bijnaam ‘Ben Vieux’, voor mijn verjaardag kreeg ik zelfs een heel vieux-pakket. Toen dacht ik: hier moet ik iets mee doen”, vertelt de Schiedammer.

In januari benaderde Ben Herman Jansen om zijn idee te pitchen. De distillateurs vonden het een goed plan en gingen ermee aan de slag. Enkele maanden later was het zover: Ben zijn vieux was eindelijk klaar. “Ik heb ervoor gekozen om honing toe te voegen, dat maakt het drankje wat ‘zachter’. Het is daardoor geschikt voor elke leeftijdscategorie”, vertelt de dolblije Schiedammer.

“Ik heb al veel positieve reacties ontvangen, maar ook een paar negatieve. Die komen meestal van de traditionele vieux-drinkers, vaak ook van de oudere generatie. Zij vinden het dan te zoet”, zegt Ben. Op de vraag wat zijn grootste droom is, antwoordt hij volmondig: “Het zou natuurlijk geweldig zijn om zo groot te worden als Nolet uit Schiedam.”