advertentie
  • kunst en cultuur
  • maatschappij
  • Schiedam

Spannende finale voor Kelly en Unu in Een Eigen Huis: wie wint villa?

De sleutel van de villa in Voorthuizen: daar dromen de Schiedamse Kelly en Amsterdamse Unu al weken van. Of hun droom werkelijkheid wordt, wordt vrijdag bekendgemaakt tijdens de live finale van het nieuwe Net5-programma Een Eigen Huis.

Hanna van Spijk

door Hanna van Spijk

donderdag 24 oktober 2024 13:53

Dit programma, gepresenteerd door René en Natasja Froger, wordt sinds 2 september dagelijks uitgezonden op Net5. Kelly en Unu gingen samen met vijf andere koppels de uitdaging aan, met als einddoel de villa in Voorthuizen. De twaalf deelnemers verbouwden gezamenlijk een jaren '70 pand tot een moderne droomvilla. Elke week werd een deelnemer uit het programma gestemd, maar Kelly en Unu bereikten samen de finale. “We zijn altijd onszelf gebleven, hebben bondjes gesloten en écht het spel gespeeld”, vertelt Kelly.

De opnames van het programma vonden plaats in juni en juli. De koppels verbleven acht weken in tenten en werkten samen aan de verbouwing van het huis. Zonder enige ervaring begonnen Kelly en Unu aan het avontuur. “We hebben zo veel geleerd, van slopen tot opbouwen”, zegt Kelly. Het intensieve samenleven zorgde af en toe voor spanningen, maar Kelly en Unu hadden vanaf het begin een goede klik met twee andere koppels. “Er waren wat hobbels onderweg, maar uiteindelijk staan we samen met die koppels in de finale.”

De prijs

Kelly en Unu vinden de finale ontzettend spannend omdat er veel op het spel staat. De winnaars mogen niet alleen in de villa in Voorthuizen wonen, maar er gaat ook een streep door alle vaste lasten. Voor Kelly en Unu is het op dit moment niet mogelijk om een huis te kopen. De coronapandemie heeft zwaar op hen ingehakt en ze wonen vooralsnog los van elkaar.

Als ze vrijdag de winst behalen, zullen Kelly en Unu via sociale media hun toekomstplannen delen. Voor nu roepen ze iedereen op om te stemmen, zodat hun droom werkelijkheid kan worden. “We zijn nu zo dichtbij… je bent er constant mee bezig”, voegt Unu toe.