advertentie
  • Vlaardingen
  • kunst en cultuur

Plannen van overleden Ben Vuijk alsnog uitgevoerd: Vlaardingse gebouwen uitgelicht

De gemeente Vlaardingen wil het Stadhuis, Stadsarchief en de Grote Kerk sfeervol verlichten. Afgelopen woensdagavond 23 oktober was er een inloopbijeenkomst in het Stadhuis, waar iedereen de concepten kon zien en vragen kon stellen aan de medewerkers van de gemeente.

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

donderdag 24 oktober 2024 16:03

Het idee kwam in 2020 van de inmiddels overleden Ben Vuijk, raadslid namens ONS Vlaardingen. Hij diende een motie in om openbare gebouwen in Vlaardingen uit te lichten en de Vlaardingse vlag overal te laten zien. Door omstandigheden verschenen de vlaggen wel, maar de verlichting niet.

Ondanks het overlijden van Ben Vuijk is toch besloten het plan door te zetten. "Als je hier loopt, kom je nu in een donker gat. Hoe mooi zou het zijn als je straks verschillende gebouwen met mooie verlichting kunt zien", vertelt raadslid van ONS Vlaardingen Thom van Vugt. Peter Wieman is de projectleider vanuit de gemeente, en hij is dolblij dat hij dit project op zich heeft gekregen. "Het is prachtig om een aantal gebouwen in Vlaardingen te verlichten. Zo geef je de binnenstad letterlijk kleur."

"Als je het goed wilt doen, moet je het groots aanpakken. Veel concepten zien er goed uit; het gaat om verlichting die aanpasbaar is. Het mooiste zou zijn als we de Vlaardingse vlag mooi kunnen verlichten", vertelt Van Vugt. Om het plan uit te kunnen voeren, is er 161 duizend euro beschikbaar. "Het is een aanzienlijk bedrag, maar ik denk dat we er iets moois voor terugkrijgen. Je laat zien waar je als stad trots op bent."

Schermafbeelding 2024 10 24 160522

Foto: Twee