advertentie
Droge voeten in de Broekpolder: nieuw wandelpad maakt gebied weer toegankelijk
Midden tussen het riet, de modder en het water is in de Broekpolder in Vlaardingen een nieuw wandelpad aangelegd. Het pad langs de Vaart maakt deel uit van de herinrichting van de Broekpolder om het gebied weer leefbaar en toegankelijk te maken. Volgens Paul van Vugt, coördinator van de onderhoudsploeg van de Federatie Broekpolder, was deze aanpassing hard nodig.
door Rembrandt van der Heijden
donderdag 16 januari 2025 17:08
De herinrichting van de Broekpolder in Vlaardingen is een grootschalig project dat als doel heeft om het gebied aantrekkelijker, toegankelijker en duurzamer te maken voor zowel recreanten als de natuur. Het project richt zich op het herstel van de natuur, het verbeteren van wandel- en fietspaden en het creëren van plekken waar bezoekers kunnen genieten van rust, water, en groen.
"Het oude pad was compleet weggezakt en daardoor nauwelijks begaanbaar. Voorheen was het alleen nog te bewandelen met laarzen, maar dat is nu niet meer nodig”, vertelt Van Vugt. Dankzij een gloednieuw en opgehoogd pad hoeven wandelaars geen natte voeten meer te krijgen. Het pad is niet alleen een geliefde wandelroute voor Vlaardingers, maar ook een belangrijke verbinding naar de rest van de Broekpolder.
Zwart pad achter de bosjes
De afgelopen maanden is er met veel inzet aan het pad gewerkt. Naast deze vernieuwing hebben de vrijwilligers ook andere delen van de Broekpolder aangepakt om de paden in goede staat te houden voor het wandelend publiek. Van Vugt wijst naar een zwart, verborgen pad achter de bosjes: "Nu kun je het hele stuk, van de Watersportweg tot aan de watersportvereniging Bommeer, belopen."
Ook aan de overkant van de Vaart worden wandelpaden verbeterd. Hier voert de gemeente het onderhoud uit, dat naar verwachting rond de zomer klaar zal zijn. Het Broekpolderpad zelf is bijna afgerond, maar er zijn nog enkele verbeteringen gepland. Binnenkort worden de laatste details afgewerkt: nieuwe informatieborden en paaltjes worden geplaatst. "Zo kan iedereen de paden volgen zonder te verdwalen”, besluit Van Vugt.