advertentie
  • Schiedam
  • Schiedam viert 750
  • maatschappij

Nieuwe stichting Club Schie verzamelt recepten, zoals de wortelsalade van Gözde

Schiedam is met Club Schie een nieuwe stichting rijker. Tijdens het feestjaar van de Jeneverstad organiseert de stichting voor het eerst een feestbuffet met ingestuurde recepten van Schiedammers. Gözde stuurde haar Turkse wortelsalade in en Twee ging het recept met haar klaarmaken.

Julian Jansen

door Julian Jansen

donderdag 14 augustus 2025 17:04

Het Feestbuffet is het eerste evenement dat de nieuwe stichting Club Schie organiseert. Gedurende dit buffet in de Drilschuur kunnen mensen gratis proeven van verschillende recepten uit Schiedam die de organisatoren verzameld hebben. Vanwege Schiedam Viert 750 kosten alle recepten rond de 750 cent per persoon.

‘Rotterdam, Polen en andere delen van de wereld’

Club Schie is bij elkaar gekomen, omdat zij het oude en het nieuwe Schiedam dichter bij elkaar willen brengen. “Wat we heel erg leuk vinden aan Schiedam is dat het aan de ene kant heel oud is, zoals de molens, de jenever en de geschiedenis. Maar aan de andere kant gebeuren er ook veel nieuwe dingen. Er komen nieuwe mensen naar Schiedam: uit Rotterdam, Polen en andere delen van de wereld”, vertelt organisator Sjang ten Hagen.

In de Drilschuur is er vooral gekozen om de culinaire diversiteit te benadrukken. De organisator legt uit: “We gaan eten gebruiken om Schiedammers bij elkaar te brengen.”

Turkse wortelsalade

Gözde Yilmaz stuurde haar zomerse wortelsalade in. “Dit recept is met yoghurt en mijn favoriet in de zomer”, vertelt Gözde over het gerecht dat haar oorsprong kent uit Turkije. “We noemen het havuc tarator. Havuc betekent wortel. Het wordt vaak als mezze gegeten”, legt ze uit. Mezze zijn kleine Turkse gerechtjes te vergelijken met Spaanse tapas.

Tijdens het Feestbuffet is de wortelsalade van Gözde te proeven. Het buffet is gratis en vindt plaats op 23 augustus in de Drilschuur.