advertentie
vrijdag 26 april 2019 15:36

Kunstenaar Sjef Henderickx is blij met de erkenning

De heer Sjef Henderickx is een van de meest bekende én invloedrijke kunstenaars van de stad Schiedam met zowel nationaal als internationaal aanzien. Hij is reeds vele jaren als (professioneel) kunstenaar actief, maar is daarnaast ook amateurarcheoloog, onderzoeker en docent. Bovendien is hij een actieve stad- en wijkbewoner, die met zijn kennis en kunde bijdraagt aan een mooiere stad en wijk. Zijn veelzijdigheid ziet men ook terug in zijn inmiddels vele baanbrekende kunstwerken, van groot tot klein. Zijn werk kenmerkt zich doordat hij altijd onderzoek doet naar de oorsprong van zijn materiaal én onderwerp. Daardoor krijgt het automatisch een diepere laag en zorgt het bij voltooiing dat de kijker niet alleen een mooi werk ziet, maar ook een stukje geschiedenisles krijgt. Decorandus zorgt er op die manier voor dat er meer besef voor ons (culturele) erfgoed ontstaat.

Het werk van Henderickx is bekend tot ver buiten de stadsgrenzen en hij geniet dan ook aanzien in de binnen- en buitenlandse kunstwereld. Een van zijn meest geroemde werken is onthuld door toenmalig Koningin Beatrix. Zij onthulde het werk 't Lam in de Grote of Sint Janskerk in Schiedam. Ook zijn werk bestaande uit bronzen vogels die hij voor alle straten in Kethel-Oost maakte behoren tot de bekendere kunstwerken in Schiedam.

De heer Henderickx wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media