advertentie
zaterdag 22 juni 2019 10:06

Hoogstraat-tentoonstelling Historische Vereniging Schiedam vanaf 29 juni

De nieuwe tentoonstelling van de Historische Vereniging Schiedam gaat over de straat die iedere Schiedammer kent: de Hoogstraat.

Schiedam - De nieuwe tentoonstelling van de Historische Vereniging Schiedam gaat over de straat die iedere Schiedammer kent: de Hoogstraat. Niet voor het eerst sluit de vereniging qua onderwerp van de tentoonstelling aan bij het Stedelijk Museum Schiedam. Beide exposities worden op zaterdag 29 juni geopend. Bij de Historische Vereniging Schiedam gebeurt dat vanaf 16.00 uur met een heuse Hoogstraat-quiz.

Voor de HVS is de nieuwe tentoonstelling nog wat dichter bij huis dan normaal, want de vereniging heeft al jaren zijn bezoekerscentrum op de Hoogstraat 74a. Daar is vanaf zaterdag 29 juni de nieuwe expositie te zien, die gaat over vier hoekpanden in de bekende winkelstraat: Hoogstraat 2, 2a (Koemarkt), 78 en 99, het Monopole-gebouw. Te zien zijn veel foto’s, advertenties en lijsten met winkelnamen. Ook bevat de tentoonstelling oude foto’s van de Koemarkt, het pand met het opschrift ‘Waar dat wiel draait’ en filmaffiches.

De opening vindt plaats om 16.00 uur en wordt opgeluisterd met een quiz over de geschiedenis van de Hoogstraat. Iedereen is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn en te laten zien hoeveel hij of zij nu echt over de Hoogstraat weet.

Een uur later, om 17.00 uur, opent het Stedelijk Museum Schiedam zijn nieuwe tentoonstelling ‘In de Hoogstraat. Verhalen uit een winkelstraat.’ Dat beide tentoonstellingen hetzelfde thema hebben, is geen toeval. De laatste jaren werken het museum en de vereniging vaker op deze manier samen. De HVS put daarbij uit haar eigen archieven, zodat de tentoonstellingen elkaar ook echt aanvullen.