advertentie
vrijdag 28 juni 2019 09:46

Voormalige gymzaal Kloosterplaats wordt vestiging Hotspot Hutspot

Stichting De Groot Fonds en de aannemerscombinatie Meerbouw Rotterdam en de Bouwerkswerkplaats hebben dinsdag een overeenkomst gesloten om de voormalige gymzaal aan de Kloosterplaats om te bouwen tot een vestiging van Hotspot Hutspot.

Schiedam - Stichting De Groot Fonds en de aannemerscombinatie Meerbouw Rotterdam en de Bouwerkswerkplaats hebben dinsdag een overeenkomst gesloten om de voormalige gymzaal aan de Kloosterplaats om te bouwen tot een vestiging van Hotspot Hutspot.

Dit is een van oorsprong Rotterdams keten van wijkrestaurants waarbij de economische en maatschappelijke deelname van kwetsbare groepen wordt versterkt. De onderneming kende in april een financiële crisis. “Het was nog even spannend”, meldde oprichter Bob Richters aan SCHIE. Maar mede door de crowdfundingsactie kon de onderneming door en konden ook de plannen voor de vestiging in Schiedam verder worden voortgezet.

De verbouwing zal worden gedaan door aannemer Meerbouw in een combinatie met de Bouwerswerkplaats. Dit is een sociale onderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via een leer- en werktraject perspectief biedt op werk in de bouwsector.

In de plannen is onder meer voorzien in verwarming via een bodemwarmtebron en vloerverwarming, warmteterugwinning bij de ventilatie en het gasloos maken van zowel het gebouw als de keuken. De verwachting is dat Hotspot Hutspot in het eerste kwartaal van 2020 de deuren in Schiedam kan openen.