advertentie
zondag 30 juni 2019 18:52

Wereldkampioen A-judo traint in Schiedam

De man rechts op de foto is wereldkampioen, Nederlands kampioen en heeft zelfs een Olympische titel op zijn naam staan: Ricardo is topjudoka en traint in Schiedam bij Ped's.

Schiedam - De man rechts op de foto is wereldkampioen, Nederlands kampioen en heeft zelfs een Olympische titel op zijn naam staan: Ricardo is topjudoka en traint in Schiedam bij Ped's.

'Daarnaast is het ook een toffe gast, grappenmaker, heeft hij zijn eigen Instagram en deelt weleens leuke filmpjes met manieren om de band te knopen' schrijft de sportschool op Facebook.

Hij traint 3 keer per week judo bij Ped's, daarnaast doet hij krachttraining en sinds kort zien we hem ook bij MMA en HIIT! 'Ja, want topjudoka word je niet zomaar, daar moet je wat voor doen'. Wanneer hij kan pikt hij ook nog wat seminars mee, laatst deed hij mee met de JiuJitsu Clinic van Dan Newcombe en vandaag was hij aanwezig bij een Clinic van niemand minder dan Tycho van der Werff (links op foto). Een clinic voor A- judokas.

Ricardo is dus A-judoka. Hij is de enige A- judoka bij Ped's. A-judo staat voor aangepast judo. A-judo is judo voor mensen met een beperking. Dit is een heel breed begrip, want er zijn heel veel verschillende beperkingen. Denk maar eens aan visuele, auditieve, lichamelijke of verstandelijke beperkingen, maar ook autisme, PDD-NOD, AD(H)D, Asperger of MCDD vallen hieronder. Omdat het voor mensen met n beperking lastiger kan zijn om een bepaalde techniek op te pikken vereist het dus een andere aanpak in de begeleiding.

'Ricardo traint dus sinds vorig jaar bij ons en het was wel even wennen. Voor hem en ook voor ons. Maar wij zijn ontzettend trots op hem, want in zeer korte tijd heeft hij zich voor onze wedstrijdgroep onmisbaar gemaakt en traint hij nu ook bij onze talentengroep mee. Hij biedt een grote uitdaging voor al onze wedstrijdjudokas en zijn vooruitgang is enorm te noemen. Na de zomervakantie begint het wedstrijdseizoen weer en hebben we een paar hele leuke uitdagende toernooien voor Ricardo op de agenda staan, zowel nationale als internationale toernooien. Hij komt dan uit voor Ped's en daar zijn wij heel erg trots op!!'