advertentie
zondag 30 juni 2019 18:58

Zes medailles voor Schiedamse Judokas in Engeland

Zaterdag namen twintig judoka’s van Sportinstituut Schiedam deel aan de 25e Kent International Championships in het Engelse Gillingham. Traditiegetrouw reist de club hier al 24 jaar naartoe als afsluiting van het judoseizoen.

Gillingham - Zaterdag namen twintig judoka’s van Sportinstituut Schiedam deel aan de 25e Kent International Championships in het Engelse Gillingham. Traditiegetrouw reist de club hier al 24 jaar naartoe als afsluiting van het judoseizoen.

Zes judoka’s wisten een mooie medaille te winnen. Lieke Breedveld werd overtuigend kampioen in de klasse -63 kg. Lieke deed dit met vier ippon overwinningen. Mads-Emil Olsen mocht zich opmaken voor de finale -66 kg. Helaas ging deze verloren, maar hij kon zeer tevreden zijn met zilver.

Vier judoka’s wonnen een bronzen medaille. Bij de jongens deed Amir de Jesus Amado dit in de klasse  -66 kg, Dylan Jansen in de -50 kg en Celil Uyar in de -30 kg. Jana Bergman won brons bij de meisjes -36 kg. Sebastian Olsen was ook dichtbij, maar verloor de strijd om het brons.

Voor de judoka’s van Sportinstituut Schiedam zit het wedstrijdseizoen er nu op. Zaterdag 6 juli is er op de sportschool nog het Zomertoernooi voor de jeugd van 4 t/m 11 jaar. Tijdens dit toernooi wordt  bekend gemaakt wie “Judoka van het jaar” en “Talent van het jaar” worden.