advertentie
vrijdag 26 juli 2019 15:59

GroenLinks stelt vragen over eerdere renovatie Sint Jacobs Gasthuis

GroenLinks heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld over de renovatie van het Sint Jacobs Gasthuis in de periode 2003-2006. 

Schiedam - GroenLinks heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld over de renovatie van het Sint Jacobs Gasthuis in de periode 2003-2006.

Eind januari 2019 stemde bijna de gehele gemeenteraad in met het voorstel om het gebouw, waar het Stedelijk Museum Schiedam in is gevestigd, opnieuw te renoveren. De kosten vallen echter hoger uit omdat er bij de eerdere renovatie geen isolatie is aangebracht. Op 4 juli ontving de raad een overzicht van stukken over de besluitvorming van de vorige renovatie.

Volgens GroenLinks wordt er in deze stukken echter geen antwoord gegeven op de vraag of er toen ook opties voor renovatie inclusief isolatie zijn overwogen. Ook is het uit de documenten niet duidelijk geworden of en wanneer de raad is geïnformeerd over, of betrokken bij, een keuze om de renovatie zonder isolatie uit te voeren.

In de schriftelijke vragen aan het college verwijst GroenLinks naar een verslag van 6 juni 2006 waarin toenmalig PvdA-raadslid Dingenouts meldt dat hij zich onder meer zorgen maakt over het afwijken van het programma van eisen bij de renovatie. GroenLinks stelt dat uit de ontvangen stukken nergens is te achterhalen of er gedurende het proces is afgeweken van het programma van eisen. GroenLinks wil weten welke aanpassingen er toen aan het programma van eisen zijn gemaakt. “Om in het verleden gemaakte fouten te voorkomen, is meer inzicht in de gang van zaken noodzakelijk”, aldus de coalitiepartij.

Media