advertentie
vrijdag 02 augustus 2019 09:57

Levensgevaarlijke situatie voor fietsers door blunder nieuwe kruising: stoepranden in fietspad

De kruising Troelstralaan met de Van Haarenlaan is net weer opengesteld na een langdurige herinrichting, maar er is nu een levensgevaarlijke situatie voor fietsers ontstaan.   

Schiedam - De kruising Troelstralaan met de Van Haarenlaan is net weer opengesteld na een langdurige herinrichting, maar er is nu een levensgevaarlijke situatie voor fietsers ontstaan door een planologische blunder.

UPDATE 15:30 uur: de gemeente laat weten dat de stoepen zijn verlaagd!

Het fietspad wordt ineens een stoep en een stuk fietspad ligt er een stukje verder nutteloos te zijn tussen wat twee groenstroken moeten worden.

20190802 073834987 iOS

Er staan weliswaar markeringspaaltjes, maar het fietspad was vanmorgen gewoon opengesteld en je knalt daar als fietser dus zo de stoepranden op en af.

20190802 073724336 iOS

Bertha Stolker attendeerde ons op deze planologische blunder. 'Toen ik vanochtend naar de sportschool fietste zag ik dat eindelijk de weg open was. Het heeft behoorlijk lang geduurd. Het is de enige toegangsweg tot Spieringshoek. Komende van de Troelstralaan neem ik het fietspad om over te steken en tot mijn grote verbazing ligt er op de helft van het fietspad een stoep. Je kan niet doorrijden. Ik moest dus afstappen om door te gaan. En daar hebben ze dan maanden over gedaan om het minder gevaarlijk te maken. Op de terugweg de andere kant genomen. Precies eender. Voor een scootmobiel lijkt het me ook ingewikkeld.'

20190802 073613958 iOS

De gemeente laat in een reactie weten dat de situatie al de aandacht had. 'Er wordt nog gewerkt aan het kruispunt. Over ongeveer drie weken volgt de definitieve inrichting. De belijning op het asfalt is nog van de oude inrichting. We hebben de aannemer opdracht gegeven nog voor het weekend de stoepranden aan te passen, zodat fietsers en mensen met een rollator weer goed en veilig kunnen oversteken.'