advertentie
woensdag 28 augustus 2019 09:27

Irado leegt de gft-kliko in Schiedam weer elke twee weken

Met ingang van maandag 2 september 2019 leegt Irado de gft-kliko weer eens in de twee weken op de vaste ophaaldag. Op de afvalkalender is te zien welke dag dat is in uw buurt.

Dat betekent voor het legen van uw kliko aan huis dat Irado in de week van 2 – 6 september weer langskomt volgens het schema van tweewekelijks inzamelen. Deze week is dan alleen de gft-kliko aan de beurt. Vervolgens wordt in de week van 9 – 13 september alleen het restafval of pmd opgehaald volgens het tweewekelijkse schema.

Schiedam -  Met ingang van maandag 2 september 2019 leegt Irado de gft-kliko weer eens in de twee weken op de vaste ophaaldag. Op de afvalkalender is te zien welke dag dat is in uw buurt.

Dat betekent voor het legen van uw kliko aan huis dat Irado in de week van 2 – 6 september weer langskomt volgens het schema van tweewekelijks inzamelen. Deze week is dan alleen de gft-kliko aan de beurt. Vervolgens wordt in de week van 9 – 13 september alleen het restafval of pmd opgehaald volgens het tweewekelijkse schema. Voor het raadplegen van de vaste ophaaldag van uw kliko’s kunt u terecht op de afvalkalender op de site van Irado: www.irado.nl of de Irado-app.

Een geheugensteuntje: in de even weken wordt de gft-kliko met groene deksel geleegd en in de oneven weken de grijze kliko voor restafval of de grijze/oranje kliko voor pmd (verpakkingen van plastic, metaal en drankenkartons).

De aangepaste ophaalfrequentie tijdens de zomermaanden was tijdelijk om stank en maden geen kans te geven. Is het nog warm? Hou kliko’s schoon en fris met (heet) water en een scheutje azijn of water en groene zeep.