advertentie
maandag 09 september 2019 23:14

Cultuur snuiven tijdens Culture Sneak

Cultuur snuiven tijdens Culture Sneak Foto: Wim van den Berg

Afgelopen week vond de tweede editie van Culture Sneak plaats. Een middag vol activiteiten bij Schiedamse culturele instellingen om de kersverse brugklassers te laten ontdekken welke culturele activiteiten zij dit schooljaar allemaal kunnen verwachten.

Op vrijdag 6 september stond het eendaagse cultuurfestival voor middelbare scholen voor de deur: Culture Sneak! Deze editie werd voor Lyceum Schravenlant georganiseerd in het centrum van Schiedam en is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met de stad en tegelijk in contact te brengen met kunst- en cultuuractiviteiten die zij in eerste instantie misschien niet zouden kiezen.

Schiedam - Afgelopen week vond de tweede editie van Culture Sneak plaats. Een middag vol activiteiten bij Schiedamse culturele instellingen om de kersverse brugklassers te laten ontdekken welke culturele activiteiten zij dit schooljaar allemaal kunnen verwachten.

Op vrijdag 6 september stond het eendaagse cultuurfestival voor middelbare scholen voor de deur: Culture Sneak! Deze editie werd voor Lyceum Schravenlant georganiseerd in het centrum van Schiedam en is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met de stad en tegelijk in contact te brengen met kunst- en cultuuractiviteiten die zij in eerste instantie misschien niet zouden kiezen. Tegelijk maken zij kennis met de stad én met elkaar, cultuur is daarin een perfect bindmiddel.

Na een gezamenlijke kick-off op school gingen de ruim 150 brugklassers onder begeleiding van docenten in groepjes uiteen voor een culturele workshoproute langs het Wennekerpand, het Stedelijk Museum Schiedam, het Schiedams Gemeentearchief en Stichting Mooi Werk. Op het programma stonden onder meer moderne dans, hiphop, visual storytelling, capoeira, mode en lifestyle en het maken van een eigen Keith Haring kunstwerk. De kinderen reageerden enthousiast op de workshops. Waar zij soms eerst de kat uit de boom keken droegen zij vervolgens zonder schroom hun eigen tekst op de beat voor tijdens de rapworkshop en acteerden zij er creatief op los bij de workshop visual storytelling. Een vrolijke middag vol nieuwe inspiratie en ervaringen voor de leerlingen.

Culture Sneak is een initiatief vanuit Stichting Mooi Werk in samenwerking met Lyceum Schravenlant en meerdere culturele instellingen in Schiedam. Dit jaar werd de tweede editie georganiseerd en de ambitie is om dit ‘cultuurfestival’ de komende jaren uit te bouwen tot een stadsbreed evenement voor Schiedamse middelbare scholen.