advertentie
donderdag 19 september 2019 12:32

Riverboard wil Waterweggebied economische boost geven

De drie grootste ondernemersverenigingen van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis bundelen de krachten met hun gemeenten, de provincie Zuid-Holland, kennisinstellingen en maatschappelijke organisatie in ´De Riverboard. De partners werken samen om voor iedereen de omstandigheden in de regio te verbeteren. Zo maakt de Riverboard zich hard voor het versnellen en versoepelen van nieuwe initaitieven door de samenwerking met de gemeenten. Ook nieuwe ondernemingsmodellen, producten en diensten, nieuwe samenwerkingsvormen, de ontwikkeling en begeleiding van start ups en nieuwe wet- en regelgeving zijn zaken waarvoor de Riverboard zich gaat inzetten.

Waterweg - De drie grootste ondernemersverenigingen van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis bundelen de krachten met hun gemeenten, de provincie Zuid-Holland, kennisinstellingen en maatschappelijke organisatie in ´De Riverboard´.

De samenwerking is opgezet om het Waterweggebied een economische boost te geven met een maatschappelijke meerwaarde. De partners werken samen om voor iedereen de omstandigheden in de regio te verbeteren. Zo maakt de Riverboard zich hard voor het versnellen en versoepelen van nieuwe initaitieven door de samenwerking met de gemeenten. Ook nieuwe ondernemingsmodellen, producten en diensten, nieuwe samenwerkingsvormen, de ontwikkeling en begeleiding van start ups en nieuwe wet- en regelgeving zijn zaken waarvoor de Riverboard zich gaat inzetten.

De Riverboard heeft inmiddels al een eerste succes geboekt. Verschillende stichtingen die in het Waterweggebied actief zijn met verduurzaming van de regio zijn samengebracht in de Green Business Club. Volgens voorzitter Chris Oerlemans gaat de Riverboard de economische groei in een stroomversnelling brengen.