advertentie
vrijdag 04 oktober 2019 10:51

Lastige situaties voor minder valide reizigers door kapotte lift bij Nieuwland

Een kapotte lift op het Schiedamse metrostation Nieuwland zorgt, met name bij minder validen en mensen met een kinderwagen, voor een kleine uitdaging als zij vanuit de richting Hoek van Holland op perron 2 staan. Het is daardoor zeer lastig wordt om van het perron af te komen. De lift op perron 2 geeft ook toegang tot een loopbrug over het spoor richting het ziekenhuis. Ook deze loopbrug is per lift niet bereikbaar. In een reactie aan SCHIE meldt een woordvoerder van de RET dat er een monteur is ingeschakeld. Mogelijk is de storing vrijdag of zaterdag verholpen. 

 

Schiedam - Een kapotte lift op het Schiedamse metrostation Nieuwland zorgt, met name bij minder validen en mensen met een kinderwagen, voor een kleine uitdaging als zij vanuit de richting Hoek van Holland op perron 2 staan.

Het is daardoor zeer lastig wordt om van het perron af te komen. Menig passagier is geholpen door een andere reisgenoot.

De lift op perron 2 geeft ook toegang tot een loopbrug over het spoor richting het ziekenhuis. Ook deze loopbrug is per lift niet bereikbaar. Enkele passagiers zijn weer op de volgende metro gestapt om daar over te stappen, terug naar Nieuwland. Eenmaal aangekomen op spoor 1 kan daar wel de lift worden genomen om van het perron af te komen.

In een reactie aan SCHIE meldt een woordvoerder van de RET dat het probleem met de lift bekend is. Het vervoersbedrijf heeft een monteur ingeschakeld. De verwachting is dat de storing vrijdag of zaterdag verholpen kan worden. 

Foto: Flashphoto.nl.