advertentie
maandag 07 oktober 2019 12:06

Magische collages in Stedelijk Museum Schiedam

Ongeveer een eeuw geleden ontdekten kunstenaars de magie van de collage. Die ontstaat als je uit verschillende beelden iets nieuws maakt. Dit najaar presenteert het Stedelijk Museum Schiedam een groot overzicht van deze kunstvorm met werk van vooral Belgische kunstenaars. De Verbeke Foundation, van de verzamelaars Geert Verbeke en Carla Lens, laat de invloed van dada en het surrealisme uit de jaren’20 en ’30 zien, maar ook werken uit de jaren’50, ’60 en ’70, de bloeiperiode van de collages. De tentoonstelling is vanaf 19 oktober tot en met 5 januari 2020 te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.

Schiedam - Ongeveer een eeuw geleden ontdekten kunstenaars de magie van de collage. Die ontstaat als je uit verschillende beelden iets nieuws maakt.

Dit najaar presenteert het Stedelijk Museum Schiedam onder de titel Magische Collages een groot overzicht van deze kunstvorm met werk van vooral Belgische kunstenaars. De Verbeke Foundation, van de verzamelaars Geert Verbeke en Carla Lens, laat de invloed van dada en het surrealisme uit de jaren’20 en ’30 zien, maar ook werken uit de jaren’50, ’60 en ’70, de bloeiperiode van de collages. Niet eerder lieten de verzamelaars zoveel werk buiten België zien.

De tentoonstelling met de magische collages is vanaf 19 oktober tot en met 5 januari 2020 te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.