advertentie
woensdag 16 oktober 2019 10:06

Officiële opening Hoekse Lijn op 1 november

De Hoekse Lijn wordt op vrijdag 1 november officieel geopend. Er komt die dag een feestelijke openingshandeling. Vanaf maandag 4 november worden de spitsritten op lijn A toegevoegd aan het traject van de Hoekse Lijn. Daarmee rijden de metro’s op lijn A in de ochtend- en avondspits door tot Vlaardingen West en rijdt er in de spits op dit stuk van het traject elke vijf minuten een metro. De compensatieregeling voor abonnements- en saldoreizigers blijft tot 4 november doorlopen. De RET meldt verder dat er rond 1 november aanvullende informatie over de beveiligingssoftware, de reizigersaantallen en de voortgang rond andere verbeterpunten naar buiten wordt gebracht.

Rotterdam - De Hoekse Lijn wordt op vrijdag 1 november officieel geopend.

Dat meldt de RET. Maurice Unck (algemeen directeur RET), Marc Rosier (portefeuillehouder OV-ontwikkeling bij de Metriopoolregio Rotterdam Den Haag) en Arjan van Gils (wethouder financiën en grote projecten in Rotterdam) vieren de opening van de lijn met een groep direct betrokkenen. Er komt een feestelijke openingshandeling.

Vanaf maandag 4 november worden de spitsritten op lijn A toegevoegd aan het traject van de Hoekse Lijn. Daarmee rijden de metro’s op lijn A in de ochtend- en avondspits door tot Vlaardingen West en rijdt er in de spits op dit stuk van het traject elke vijf minuten een metro. De compensatieregeling voor abonnements- en saldoreizigers blijft tot 4 november doorlopen.

De RET meldt verder dat er rond 1 november aanvullende informatie over de beveiligingssoftware, de reizigersaantallen en de voortgang rond andere verbeterpunten naar buiten wordt gebracht.