advertentie
woensdag 16 oktober 2019 10:08

YETS Foundation start met basketbalteam op ProNovaCollege

De YETS Foundation gaat een tweede basketbalteam in Schiedam opzetten op het ProNovaCollege. Het ProNovaCollege is de enige praktijkschool in de regio Nieuwe Waterweg Noord. Praktijkonderwijs is bedoeld voor leerlingen van 12 tot en met 18 jaar die moeite hebben met leren. Er kunnen 18 leerlingen deelnemen aan het basketbalteam. Zij krijgen de mogelijkheid om op dinsdagen en donderdagen in de Margriethal te trainen, samen lunchen, huiswerk maken en vrijwilligerswerk in de stad te organiseren. De YETS Foundation zet sportteams op voor jongeren die opgroeien in een omgeving met sociale problematiek. 

 

Schiedam - De YETS Foundation gaat een tweede basketbalteam in Schiedam opzetten op het ProNovaCollege.

Het ProNovaCollege is de enige praktijkschool in de regio Nieuwe Waterweg Noord. Praktijkonderwijs is bedoeld voor leerlingen van 12 tot en met 18 jaar die moeite hebben met leren. Er kunnen 18 leerlingen deelnemen aan het basketbalteam. Zij krijgen de mogelijkheid om op dinsdagen en donderdagen in de Margriethal te trainen, samen lunchen, huiswerk maken en vrijwilligerswerk in de stad te organiseren.

De YETS Foundation zet sportteams op voor jongeren die opgroeien in een omgeving met sociale problematiek. Onder begeleiding van coaches, die de jongeren zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld begeleiden, worden zij gedurende een tweejarig programma geholpen naar positieve deelname aan de maatschappij.

Voor het werk ontving de YETS Foundation in 2018 een Appeltje van Oranje wat leidde tot een bezoek van koningin Maxima aan Schiedam.