advertentie
vrijdag 01 november 2019 16:14

Hoekse Lijn houdt nog punten van aandacht

Ondanks dat de Hoekse Lijn al een maand rijdt, zijn er nog zaken die aangepakt moeten worden. In de eerste twee weken waren er storingen bij de lift op station Schiedam Nieuwland. De storingen zijn verholpen. Wel blijft de RET het functioneren van de lift monitoren. Ook de beveiligingssoftware is nog een punt van aandacht. Zo wordt de snelheid op sommige momenten ten onrechte automatisch naar beneden aangepast. Dit wordt nu nog handmatig gereset. Er is een update van de software getest en geïnstalleerd op het traject tussen Schiedam Nieuwland en Vlaardingen West.

Rotterdam - Ondanks dat de Hoekse Lijn al een maand rijdt, zijn er nog zaken die aangepakt moeten worden.

Zo kwamen er klachten binnen over gladheid op de perrons. De RET heeft hiervoor inmiddels maatregelen getroffen.

In de eerste twee weken waren er storingen bij de lift op station Schiedam Nieuwland. De storingen zijn verholpen. Wel blijft de RET het functioneren van de lift monitoren. De beschutting door de abri’s werkt maar beperkt. De RET is aan het onderzoeken wat daaraan te doen is.

Ook de beveiligingssoftware is nog een punt van aandacht. Zo wordt de snelheid op sommige momenten ten onrechte automatisch naar beneden aangepast. Dit wordt nu nog handmatig gereset. Er is een update van de software getest en geïnstalleerd op het traject tussen Schiedam Nieuwland en Vlaardingen West. Volgens de RET wordt de installatie van de software-update later dit jaar afgerond waardoor het probleem grotendeels verholpen zou moeten worden.

Foto: Flashphoto.nl.