advertentie
maandag 11 november 2019 16:47

GroenLinks pleit voor campagne Vraag Naar Angela in Schiedam

GroenLinks heeft in de commissievergadering van 5 november aan het college verzocht om met de horecagelegenheden in Schiedam in gesprek te gaan over de actie ‘Vraag Naar Angela’. Met het codewoord ‘Angela’ kan iemand discreet aan het personeel doorgeven te worden lastiggevallen. Door middel van posters en stickers met de tekst ‘Angela werkt hier’ kunnen bezoekers erop gewezen worden dat het barpersoneel op de hoogte is van het codewoord. Ook zou er volgens GroenLinks onderzocht kunnen worden of en hoe de BOA’s een rol zouden kunnen spelen in het veilig en snel verwijderen van problematische en intimiderende figuren.

Schiedam - GroenLinks heeft in de commissievergadering van 5 november aan het college verzocht om met de horecagelegenheden in Schiedam in gesprek te gaan over de actie ‘Vraag Naar Angela’.

Met het codewoord ‘Angela’ kan iemand discreet aan het personeel doorgeven te worden lastiggevallen. Zo kan het personeel de bezoeker snel en onopvallend uit een onveilige situatie halen. Door middel van posters en stickers met de tekst ‘Angela werkt hier’ kunnen bezoekers erop gewezen worden dat het barpersoneel op de hoogte is van het codewoord.

Ook zou er volgens GroenLinks onderzocht kunnen worden of en hoe de BOA’s (de buitengewoon opsporingsambtenaren) een rol zouden kunnen spelen in het veilig en snel verwijderen van problematische en intimiderende figuren.