advertentie
woensdag 13 november 2019 09:42

Fonds Schiedam Vlaardingen steunt Jeugdeducatiefonds op 7 Schiedamse scholen

Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. maakt het mogelijk dat het Jeugdeducatiefonds samenwerkt met negen scholen in Schiedam en Maassluis. De scholen kunnen hierdoor rekenen op financiële ondersteuning voor kinderen die opgroeien vanuit een achterstand. De school kan een beroep op het Jeugdeducatiefonds doen op het moment dat gebrek aan geld een belemmering is in de ontwikkeling. In Schiedam werkte het Jeugdeducatiefonds al samen met Het Startblok. Door de steun van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. kunnen in Schiedam nu ook de kinderen op het CON De Wereldschool, Ababil, De Poldervaart, El Furkan, De Peperklip en Loep worden ondersteund.

Schiedam - Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. maakt het mogelijk dat het Jeugdeducatiefonds samenwerkt met negen scholen in Schiedam en Maassluis.

De scholen kunnen hierdoor rekenen op financiële ondersteuning voor kinderen die opgroeien vanuit een achterstand. Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten. Aanvragen voor het fonds lopen via de basisschool omdat daar bekend is wat de talenten en intellectuele mogelijkheden van de kinderen zijn. De school kan een beroep op het Jeugdeducatiefonds doen op het moment dat gebrek aan geld een belemmering is in de ontwikkeling.

In Schiedam werkte het Jeugdeducatiefonds al samen met Het Startblok. Door de steun van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. kunnen in Schiedam nu ook de kinderen op het CON (Centrale Opvang Nieuwkomers) De Wereldschool, Ababil, De Poldervaart, El Furkan, De Peperklip en Loep worden ondersteund. Op maandag 18 november ontvangen deze scholen een wandbord van het Jeugdeducatiefonds, zodat voor iedereen duidelijk is dat ook de kinderen op deze scholen meedoen.