advertentie
woensdag 27 november 2019 18:51

Nieuwe afvalcontainers zijn slim, duurzaam en gebruiksvriendelijk. Maar of het helpt?

In de strijd tegen bijplaatsingen en zwerfafval start de gemeente vanaf vandaag met een proef met nieuwe afvalcontainers.
De containers hebben een klepje dat zonder pasje geopend kan worden en waar je blikjes en dergelijke in kunt gooien.
Of het helpt? 'We proberen het mensen zo makkelijk mogelijk te maken. Mensen die zich niet gedragen hou je altijd' zegt wethouder Jeroen Ooijevaar.

De containers zijn voorzien van ledverlichting in de plint waarmee omwonenden van een afstand kunnen worden gewaarschuwd dat een container vol zit. De verwachting is dat er daardoor minder vuilniszakken naast de container terechtkomen.

Verder bevat de container een volmeldsensor dat een signaal doorstuurt naar het routesysteem van Irado zodat het bedrijf weet wanneer de container geleegd moet worden. De containers worden in de komende periode getest op gebruiksgemak en hygiëne.

De testperiode met de nieuwe containers duurt tot 1 maart 2020. Irado gaat deze nieuwe containers ook in Capelle aan den IJssel testen.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media