advertentie
dinsdag 03 december 2019 00:19

Fotowedstrijd Natuurlijk Delfland

Fotowedstrijd Natuurlijk Delfland winnaar fotwedstijd 2018, categorie Natuurbescherming, Ellen Keizer, grutto en tureluur

Natuurlijk Delfland organiseert de fotowedstrijd: wat is jouw mooiste natuurfoto uit 2019?

Er worden vier prijzen uitgereikt in de categorieën: vogels, planten, insecten en natuur overig. De winnaars ontvangen elk een bon ter waarde van € 50,-- die in de afdelingswinkel te besteden is.

Schiedam - Natuurlijk Delfland organiseert de fotowedstrijd: wat is jouw mooiste natuurfoto uit 2019?

Er worden vier prijzen uitgereikt in de categorieën: vogels, planten, insecten en natuur overig. De winnaars ontvangen elk een bon ter waarde van € 50,-- die in de afdelingswinkel te besteden is.

Foto’s uit het werkgebied van Natuurlijk Delfland hebben de voorkeur. Iedereen in het werkgebied wordt uitgenodigd om foto’s uit Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Westland, Rijswijk en Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag) in te sturen.
Bewerk of verklein de foto niet en zet de categorie er bij. Een korte toelichting per foto wordt op prijs gesteld.
Alle inzenders ontvangen een bericht wanneer de prijzen worden uitgereikt.
Inzenden uiterlijk voor 24 december.
Stuur je foto naar afdelingDelfland@knnv.nl

Vorig jaar is ook een fotowedstrijd geweest, toen waren de categorieën natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming.
De categorie Natuurbescherming is toen gewonnen door Ellen Keizer uit Pijnacker met een foto van een tureluur en grutto op één hekje. De foto is gemaakt op 4 juni 2018 in De Groenzoom. Zowel de tureluur als de grutto zijn hier regelmatig te zien, maar zo gebroederlijk naast elkaar in de avondzon dat is een gelukstreffer.

Wat is en doet de Natuurlijk Delfland?
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze activiteiten komen we tot een duurzame en robuuste natuur.
Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.
Elk jaar kent een groot thema. In 2019 is het thema Bescherm de natuur in je buurt.
Iedere maand wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

Natuurlijk Delfland voelt zich verantwoordelijk voor het gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag).

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon.
Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Natuurlijk Delfland beheert het Melarium het centrum voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je natuur, rust en ruimte vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats 15 minuten lopen. Zie ook https://www.knnv.nl/afdeling-delfland/melarium-centrum-voor-natuur-bijen-en-kunst De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw.