advertentie
dinsdag 03 december 2019 12:06

Restauratie Varkenssluis onder de Hoofdbrug

De gemeente Schiedam start in december met de restauratie van de Varkenssluis. Deze bevindt zich deels onder de Hoofdbrug. Deze restauratie is noodzakelijk omdat de bouwkundige staat in de loop der jaren achteruit is gegaan.

De werkzaamheden zijn op maandag 2 december 2019 van start gegaan en worden naar verwachting 31 maart 2020 afgerond. Aannemersbedrijf Van der Ven voert de werkzaamheden uit.

Schiedam - De gemeente Schiedam start in december met de restauratie van de Varkenssluis. Deze bevindt zich deels onder de Hoofdbrug. Deze restauratie is noodzakelijk omdat de bouwkundige staat in de loop der jaren achteruit is gegaan.

De werkzaamheden zijn op maandag 2 december 2019 van start gegaan en worden naar verwachting 31 maart 2020 afgerond. Aannemersbedrijf Van der Ven voert de werkzaamheden uit.

Een deel van de restauratiewerkzaamheden wordt onder de Hoofdbrug uitgevoerd. Hiervoor is het noodzakelijk de brug te openen, waardoor deze afgesloten is voor al het verkeer. De afsluiting duurt 1 week in januari of februari. Voor het vaarverkeer is de brug 2 weken afgesloten in januari en/of februari. Deze afsluitingen worden vooraf aangekondigd via borden op locatie.

De aannemer voert herstelwerkzaamheden uit aan de sluismuren en de sluisvloer. Dit gebeurt vanaf het water en vanaf de kade. Ook vindt hier laden/lossen plaats en worden bouwmaterialen op de kade opgeslagen. Hierdoor zijn tijdens de werkzaamheden een aantal parkeervakken niet beschikbaar.

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media