advertentie
woensdag 29 januari 2020 12:55

Opsporing Verzocht levert vier tips op over voortvluchtige Cor Pijnen

De uitzending van Opsporing Verzocht, waarin aandacht werd besteed aan de voortvluchtige Cor Pijnen, heeft vier tips opgeleverd. Dat zegt een woordvoerder van de politie tegenover RTL. De tips zijn doorgegeven aan het opsporingsteam dat nu bezig is met de zoektocht. Volgens de politie is het vooralsnog onduidelijk of hij naar het buitenland is gegaan, of nog in Nederland verblijft. Ook over de eventuele voorbereiding van Pijnen kan de politie weinig zeggen. Hij werd voor het laatst op dinsdag 21 januari 2020 gezien in Schiedam. Pijnen staat bekend als vuurwapengevaarlijk. Wie hem ziet, moet hem niet zelf benaderen, maar 112 bellen.

Rotterdam - De uitzending van Opsporing Verzocht, waarin dinsdagavond aandacht werd besteed aan de voortvluchtige Cor Pijnen, heeft vier tips opgeleverd.

Dat zegt een woordvoerder van de politie woensdag tegenover RTL. De tips zijn doorgegeven aan het opsporingsteam dat nu bezig is met de zoektocht naar Cor P.

Volgens de politie is het vooralsnog onduidelijk of hij naar het buitenland is gegaan, of nog in Nederland verblijft. “Dat is speculeren. We hebben niet voor niets gisteren (dinsdag) om tips gevraagd onder vermelding van zijn volledige naam, gezicht en andere kenmerken”, zo zei de politiewoordvoerder tegen RTL.

Ook over de eventuele voorbereiding van Pijnen kan de politie weinig zeggen. “Hij kan in een opwelling zijn enkelband hebben verwijderd, of alles tot in de puntjes hebben voorbereid”, zo zegt de politiewoordvoerder.

Cor Pijnen wordt, in een nog lopende strafzaak, verdacht van de moord op Onno Kuut in 2009. Hij werd voor het laatst op dinsdag 21 januari 2020 gezien in Schiedam.

Pijnen staat bekend als vuurwapengevaarlijk. Wie hem ziet, moet hem niet zelf benaderen, maar 112 bellen.