advertentie
woensdag 29 januari 2020 21:25

Miljoenen mensen zien (rolstoel)dansende Schiedamse wijkagent

De Schiedamse wijkagent Alex Glijn en zijn vrouw Jacqueline bereikten een miljoenenpubliek met hun optreden in het populaire BBC-programma The Greatest Dancer. Toch mochten Alex en Jacqueline Glijn niet door naar de volgende ronde.

Het programma werkt anders dan andere talentenjachten. Waar er normaal een panel van juryleden is, werk dit programma met teamcaptains.

Dat houdt in dat degenen die door zijn naar de volgende ronde nauw moeten samenwerken met de captains, die de strijd met elkaar aangaan. Omdat, geen van hen bekend was met rolstoeldansers, durfden ze het helaas niet aan om het stel door te laten gaan.

Laat je niet beperken

Toch is dit voor hen geen bittere pil. "Bijna 5 miljoen mensen hebben ons gezien. Dat is gigantisch." Het stel wil aan de wereld laten zien wat er allemaal mogelijk is, ook als je een beperking hebt. "We kunnen het allemaal en doe lekker waar je zin in hebt. Laat je niet beperken."Ooit stoppen met dansen, gaat het echtpaar nooit. "Dit blijven we samen doen, tot we erbij neervallen."

 

Interview: Rijnmond

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media