advertentie
vrijdag 07 februari 2020 14:45

Chaos in Hoek van Holland gevreesd bij doortrekken Hoekse Lijn naar het strand

Er wordt in Hoek van Holland gevreesd voor een chaos als de Hoekse Lijn is doorgetrokken naar het strand. Dat blijkt uit de vierde aflevering van de documentaireserie 'Hoekse Lijn - De metro die miljoenen kostte', die vanaf vandaag te zien is op SCHIE, de WOS en Open Rotterdam.

Het idee van een gelijkvloerse spoorwegovergang bij de Strandweg heeft voor flink wat ophef gezorgd bij omwonenden en in de gemeenteraad. Bewoners van de Strandweg en de gebiedscommissie van Hoek van Holland zijn nog steeds bezorgd over veiligheid en doorstroming. "Wij vrezen een chaos van heel druk verkeer. Er komen hier dertig- tot zestigduizend mensen op een drukke stranddag die er allemaal overheen moeten en de overweg gaat zestien keer per uur dicht", vertelt bezorgde bewoner Gertjan van der Ziel. Huidig verantwoordelijk wethouder Arjan van Gils liet donderdag tijdens een commissievergadering wel weten dat er wordt gekeken naar de mogelijkheid voor een verdiepte overgang. "Maar dat zou wel betekenen dat we opnieuw vergunningsprocedures ingaan en dat we vertraging oplopen en een hogere kostenoverschrijding krijgen." 

Wel is hij het ermee eens dat een gelijkvloerse kruising op piekmomenten niet veilig is, vanwege verkeersopstoppingen die kunnen ontstaan. Daarom wordt er nu overleg gepleegd tussen de gemeente, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het projectbureau. "Ik wil niet op zaken vooruit lopen, dus we wachten de gesprekken af. Zeer binnenkort krijgt u een antwoord", aldus de wethouder.

Dit verhaal komt voort uit een samenwerking van onderzoekscollectief Spit en lokale omroepen Open Rotterdam, WOS en Schie en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media