advertentie
vrijdag 14 februari 2020 13:13

Ondernemer Spaanse Polder witheet op de gemeente

Ondernemer Pieke Snieders is witheet op de gemeente. 'Terwijl ik met de gemeente in gesprek was over de eisen die gesteld werden om hernieuwd erfpacht te verkrijgen, kwam de deurwaarder langs met de opzegging van de erfpacht.' aldus Snieders.

'We kunnen de grond ook niet kopen, wat een stukje verderop wel kan. De gemeente wil slopen, dit is een poging om ons hier weg te krijgen.' Pieke snapt er geen snars van want hij heeft een bouw- en advies bedrijf, een bedrijfstak die de gemeente, volgens Pieke, graag in de Spaanse Polder wil hebben.

'Ik kan verhuizen naar een huurpand van een bevriende projectontwikkelaar van de gemeente Schiedam. Ik moet de sloopkosten van mijn pand dan zelf betalen en dan kan ik voortaan een torenhoge huur gaan betalen.'

De gemeente heeft een schriftelijke reactie gegeven:

'De gemeente streeft naar een innovatief, duurzaam en toekomstbestendig bedrijventerrein. Op dit moment is veel vastgoed verouderd. Vaak is ook het erfpachtrecht verlopen.

Om te komen tot een economisch sterk bedrijventerrein heeft de gemeente een visie ontwikkeld voor de Spaanse Polder en de 's-Gravelandsepolder. Bij nieuwe gronduitgifte stelt de gemeente een aantal eisen. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en kavelgrootte.

We zijn in gesprek met vastgoedeigenaren van wie het erfpachtrecht is afgelopen, om te kijken welke toekomstplannen zij hebben. Als zij nieuwbouwplannen hebben of als zij hun panden duurzaam willen transformeren denkt de gemeente graag met hen mee hoe hun plannen zijn in te passen binnen de eisen voor nieuwe gronduitgifte. Dat geldt ook voor ondernemers. We willen goede ondernemers graag behouden.

Vaak zijn er mogelijkheden om zich op een passende locatie te vestigen. Daarover zijn we met verschillende ondernemers in gesprek.' aldus de verklaring van de gemeente.

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media