advertentie
dinsdag 18 februari 2020 17:41

Schiedamse verloskundigenpraktijk start met Centering Pregnancy

Verloskundige praktijk Aleida start met Centring Pregnancy, een vorm van verloskundige zorg waarin 8 tot 12 aanstaande moeders in groepsverband begeleiding krijgen bij het welzijn en de gezondheid van moeder en kind tijdens de zwangerschap.

In negen bijeenkomsten van twee uur worden ervaringen gedeeld die ‘mannen niet begrijpen’ en krijgen zwangeren een grote rol in het eigen zorgproces, zo meten ze hun eigen bloeddruk. Uitwendig onderzoek gebeurt nog steeds een-op-een met een verloskundige.

In samenwerking met de gemeente zijn verloskundigen Kirsten Dingemans en Tamara Fennema een half jaar geleden begonnen met het idee van Centring Pregnancy. De verloskundigen streven ernaar om elk kind een mooie start te geven. Ze willen zwangere vrouwen samenbrengen, zodat ze van elkaar kunnen leren.

Voor zwangere vrouwen wordt Centering Pregnancy geheel vergoed. De gemeente Schiedam betaalt mee aan het initiatief, omdat het goed aansluit bij het Healthy Pregnancy 4 all project, waarin ook de gemeente zich inzet voor een gezonde zwangerschap. “Door mee te betalen aan Centering pregnancy zorgt de gemeente Schiedam ervoor dat vrouwen in de zwangerschap met elkaar een netwerk opbouwen en elkaar kunnen steunen…met name voor kwetsbare vrouwen is dit goed.”

De eerste groep zwangeren met Centring Pregnancy had vandaag hun tweede bijeenkomst. Ze hebben voor deze vorm van verloskundige zorg gekozen uit nieuwsgierigheid.

De tweede groep vrouwen start eind februari.

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media