advertentie
vrijdag 21 februari 2020 10:06

Treinreizigers geven station Schiedam Centrum een 6,5

Het treinstation Schiedam Centrum krijgt in de Stationsbelevingsmonitor 2019 van de NS een 6,5 als rapportcijfer. In dit onderzoek wordt aan treinreizigers gevraagd wat zij van hun station vinden. Het best gewaardeerde treinstation in de regio is Rotterdam-Centraal. Dit station kreeg een 7,8. Het populairste station is Klimmen-Ransdaal in Limburg. Het station Lage Zwaluwe in Noord-Brabant is het minst populair, onder meer door de afstand van het station naar het dorp en de ligging naast de snelweg. 

Schiedam - Het treinstation Schiedam Centrum krijgt in de Stationsbelevingsmonitor 2019 van de NS een 6,5 als rapportcijfer.

In dit onderzoek wordt aan treinreizigers gevraagd wat zij van hun station vinden. Het best gewaardeerde treinstation in de regio is Rotterdam-Centraal. Dit station kreeg een 7,8.

Het populairste station is Klimmen-Ransdaal in Limburg. Het station Lage Zwaluwe in Noord-Brabant is het minst populair, onder meer door de afstand van het station naar het dorp en de ligging naast de snelweg.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat reizigers hun treinstation steeds meer gaan waarderen. In 2014 gaf 64% van de ondervraagden hun station een 7 of hoger. In 2019 was dit gestegen naar 77%.